Next Order Dispatch in :
Countdown Timer (Daily Reset at 2 PM)
3h 11m 18s
Countdown Timer

HIIT (INTERVAL TRAINING)

By Lorena

Is interval training the most efficient way to burn fat? This is a question that comes up often at Sport Nutrition! Indeed, HIIT is a practical training that can be done anywhere and allows you to burn fat easily and in a short time.



Promotes the release of growth hormone



Inderdaad, het zal zelfs helpen om je spieren te hervormen, aangezien je anaerobe energiesysteem voor een langere periode wordt aangesproken om melkzuur te produceren. En hoe meer melkzuur je produceert, hoe meer groeihormoon je vrijgeeft! Bovendien is het groeihormoon verantwoordelijk voor het versnellen van het smelten van vet en het verbeteren van het anabole proces en dus voor een betere spierreconstructie!


Burn fat efficiently

Bovendien, wanneer je traint met snelle, herhaalde en intense bewegingen, vermoei je je spiervezels en trek je je glycogeenreserves aan. De HIIT zal het interne evenwicht van uw lichaam verstoren, het zal lange uren moeten werken om dit evenwicht zo snel mogelijk te herstellen. Uw stofwisseling zal dus hoger zijn dan normaal, want om het evenwicht te herstellen zal uw lichaam meer zuurstof verbruiken.


Voorbeeld van intervaltraining

Herhaal deze schakeling 3-4 keer 



    3 min. opwarmbeweging armen, benen, stevig lopen

    30 seconden sprint ter plaatse 

    30 sec. springveren 

    30 sec. montaine-klimmers 

    30 sec. rust (snel lopen)
    1 min. kraakpanden 

    1 min. push-ups
    30 sec. rust (snel lopen) 

    1 min. burpees x 15 

    1 min. bord 

    2 min. terug naar lopen


Precautions to be taken


Als u niet gewend bent aan hoge intensiteit cardio, kan deze intensieve training gevaarlijk voor u zijn. Begin altijd geleidelijk aan, het is belangrijk om 5 minuten op te warmen en aan het einde van de training nog eens 5 minuten te herstellen in een langzamer tempo. 
Pas op voor het risico van ernstig letsel bij een slechte uitvoering of bij gebrek aan opwarming (let goed op de uitgevoerde beweging).


Aanmelden om een reactie achter te laten
How To Prevent Muscle Mass
By Lorena