Next Order Dispatch in :
Countdown Timer (Daily Reset at 2 PM)
1h 41m 56s
Countdown Timer

Hoe elimineer je gewichtstoename na de feestdagen?

Je hebt een paar uitspattingen gemaakt tijdens de feestdagen en dat is heel goed!De weegschaal toont echter een paar extra kilo's en je weet niet hoe je dit overschot moet kwijtraken.Het is belangrijk te weten dat wanneer je in korte tijd meerdere afwijkingen doet en dit, het niet direct een kwestie is van plotselinge vetgroei. Het lichaam zal water vasthouden en pas ingenomen voedsel ophopen.

Laten we de balans opmaken van deze gewichtstoename en kijken hoe we nieuwe gewoonten kunnen aannemen om efficiënt en gezond af te vallen! 

Gewoontes om te vermijden!

Weeg jezelf meerdere keren per dag of zelfs elke dag! Behalve dat dit frustratie en angst oproept, zul je er niet meer gewicht door verliezen!  

Sla geen maaltijden over! Een volwassene zou 3 tot 5 maaltijden per dag moeten eten. Ze zijn niet allemaal even substantieel. Je hebt 3 hoofdmaaltijden plus twee snacks. Vermijd buiten deze vijf momenten van de dag snacken, waardoor uw maag pauzes kan nemen en uw lichaam zijn reserves kan aanspreken. Een andere tip is een regelmatig schema aan te houden voor ontbijt, lunch en diner. Regelmaat stelt je lichaam in staat te anticiperen op bepaalde behoeften. 

Maak van koolhydraten je vijand. Je calorie-inname de komende dagen drastisch verminderen of stoppen met koolhydraten is zeker geen goed idee! U kunt uw inname iets verminderen, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het suikergehalte van veel verwerkte producten. 

Pas op voor de detox rage! De wonderoplossingen van detox-methoden zijn nutteloos en kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.  Het idee dat je voeding gifstoffen bevat die je moet elimineren door te vasten en/of door verschillende drankjes is helemaal verkeerd! Vasten op drank alleen, of erger nog, op een enkelvoudig dieet, kan uw gezondheid ernstig schaden door intense vermoeidheid, krampen, uitdroging en bloeddrukdalingen. Dus waarom zou je jezelf dit allemaal aandoen, vooral als het niet helpt? Je hoeft je niet drie dagen lang vol te proppen met appels. Uw lichaam is in feite een goed afgestelde machine, die in staat is zelf giftige elementen te elimineren. De huid, nieren en lever werken samen om uw lichaam te ontdoen van alles wat het kan schaden.

Schuldgevoel. Schuldgevoel kan leiden tot een verlies van motivatie en ervoor zorgen dat je meer afwijkingen doet... Te veel cortisol heeft een katabool effect! 
 

Ga niet te snel! Terugkeren in de sport is vaak moeilijk na een periode van viering. Het risico op blessures is groter omdat we een tijd niet gesport hebben. De fysieke kracht neemt aanzienlijk af na een week rust, dus is het noodzakelijk om uw sportactiviteit geleidelijk te hervatten, ongeacht het soort activiteit. Als je vroeger 4 tot 5 keer per week trainde, richt je je vanaf nu op 2 of maximaal 3 sessies om je lichaam weer in het ritme te krijgen. Verhoog de frequentie en de duur geleidelijk als u weer in vorm bent. 

Don't go too fast! Returning to sport is often complicated after a period of celebration. The risk of injury is greater because we have not exercised for some time. Physical strength decreases considerably after a week of rest, so it is necessary to gradually resume your sports activity, no matter what kind. If you used to train 4 to 5 times a week, from now on, focus on 2 or 3 sessions maximum so that your body finds its rhythm. Increase the frequency and duration gradually once you are back in shape.

Gewoonten aan te nemen :

Blijf gehydrateerd! Drinken is essentieel, een goede hydratatie garandeert een goede afvoer van gifstoffen en bevordert uw transit. 

Favoriet voor bepaalde soorten van koken: De lijst is lang: gegrild, gestoofd, a la plancha, in de traditionele oven, gestoofd, gekookt, in folie. Het is aan u om te kiezen hoe u uw voedsel kookt. Er is maar één regel: geen of weinig vet. Denk ook aan het behoud van vitaminen en andere voedingselementen bij stomen. 

Matig je zoutinname. Zout bevordert de opslag van water in de weefsels, wat vooral leidt tot zwelling van de benen. Deze smaakversterker, die wordt gebruikt om bepaalde levensmiddelen te kruiden of te conserveren, kan ook een negatief effect hebben op het evenwicht van de voeding. Gebruik zout in een preparaat, maar in redelijke doses om vooral het vasthouden van water te voorkomen. Gebruik in plaats daarvan aromatische kruiden, specerijen en specerijen, die ook smaakversterkers zijn, maar tegen lagere kosten voor uw lichaam. 

Eet meer fruit en groenten (rijk aan vezels). Deze voedingsmiddelen leveren de vitaminen die je lichaam nodig heeft voor de dag. In smoothies, compote, gewoon of gemengd: je zou ze elke dag moeten eten. Sinaasappels helpen bijvoorbeeld om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Het helpt bij de spijsvertering.

Denk aan de eiwitten die je vindt in vlees, vis of eieren. Ze zijn essentieel voor het behoud van je spiermassa en zorgen voor een vol gevoel.

Denk aan gezonde snacks. Bewaar snacks met eiwitten, oliehoudende zaden, fruit met een lage glycemische index (appels, rood fruit, enz.) en vezels om het hongergevoel tot de volgende maaltijd te verminderen. Eiwitrepen zijn ook uitstekend geschikt om jezelf te verwennen terwijl je je caloriebehoeften respecteert, en de meeste bevatten slechts 2 g suiker! 

Hervat uw fysieke activiteit onmiddellijk! De hervatting zal moeilijk zijn, dus aarzel niet om met mate te hervatten om uw gezondheid te respecteren. Dertig minuten wandelen per dag om te beginnen kan een goed alternatief zijn, het zal uw energie-uitgaven verhogen en u in staat stellen uw spiermassa en vele andere voordelen te behouden. En om nog verder te gaan, aarzel dan niet om je te laten begeleiden door een sportcoach, fysieke trainer.

Voeg wat Hiit toe: Als u zich in deze winterperiode niet klaar voelt om buiten te gaan hardlopen, kunt u thuis specifieke circuits proberen. Door verschillende eenvoudige maar herhaalde oefeningen te combineren, kunt u vooruitgang boeken. Abs, push-ups, pull-ups, burpees... Er zijn tientallen toegankelijke circuits om je spieren op te bouwen.  



SHOP NOW

OUR PRODUCTS

Verhoog uw gewichtsverlies met voedingssupplementen

Om overgewicht weg te werken kun je voedingssupplementen gebruiken. Ze zijn niet wonderbaarlijk, maar ze zullen u helpen uw fysieke en sportieve doelen te bereiken als ze gepaard gaan met een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging:

Met een vetverbrander kunt u vet verbranden en tegelijkertijd uw eetlust verminderen en uw stofwisseling verhogen.

L-carnitine is uitstekend voor het verminderen van vet en het verbeteren van sportprestaties. Het verhoogt de energie, verbetert het uithoudingsvermogen en maximaliseert het spierherstel.

Het consumeren van wei-isolaat is uitstekend om spiermassa op te bouwen en herstel te bevorderen. Het bevat veel eiwitten en weinig suiker en vet.

Watercontrole wordt gebruikt om het vasthouden van water te verminderen, dus het is ideaal na verschillende eetbuien! 

Een pre-workout kan zeer nuttig zijn om een boost te geven tijdens de training!


Neem de tijd om je figuur terug te krijgen, dat zal snel genoeg terugkomen, vooral als je regelmatig sport en je voedsel weer in balans brengt. Laat jezelf niet lijden en ga niet sneller dan de muziek!


SHOP NOW

OUR PRODUCTS


 

Aanmelden om een reactie achter te laten
Les bienfaits de l'ashwagandha